REGULAMIN
KLAUZULA INFORMACYJNA (RODO)
Zgodnie z art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) zwane dalej „RODO” informuję, że:
1. Administratorem, który odpowiada za przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych, jest SWEET BAKER Justyna Zalewska z siedzibą przy ul. Marzanny 11, 20-515 Lublin, zwaną dalej SWEET BAKER. Adres wykonywania usług Jantarowa 5/17 20-582 Lublin.
2. We wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych osobowych można się kontaktować pod adresem e-mail: kontakt@sweetbaker.pl lub kierować na adres siedziby Administratora.
3. Państwa dane będą przetwarzane w celach:
- nawiązania z Państwem kontaktu oraz odpowiedzi na przesłaną nam przez Państwa wiadomość oraz w celach administracyjnych, co jest jednocześnie naszym prawnie uzasadnionym interesem (podstawa prawna: art. 6 ust 1 lit a oraz art. 6 ust. 1 lit f Rozporządzenia RODO);
- jeżeli kontakt ma na celu zawarcie umowy – w celu podjęcia działań zmierzających do jej zawarcia (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia RODO).
4. Państwa dane możemy udostępniać następującym kategoriom podmiotów:
- podwykonawcom – podmiotom, z których korzystamy przy wykonywaniu naszych usług, w tym przy przetwarzaniu danych, z którymi łączy nas umowa powierzenia przetwarzania danych
- odrębnym od nas administratorom danych, którym dane ujawniane są na ich wniosek, na podstawie przepisów, np. urzędom, organom państwowym i organom administracji państwowej.
5. Państwa dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do udzielenia odpowiedzi/wyjaśnienia sprawy lub do czasu, aż cofną Państwo zgodę na przetwarzanie danych albo ustalimy, że dane się zdezaktualizowały. Jeśli z okoliczności wynika, że dany stan rzeczy został wyjaśniony, a na przeszkodzie nie stoją żadne ustawowe obowiązki w zakresie przechowywania Państwa danych – po przetworzeniu zapytania – zostaną one skasowane.
6. Ma Pani/Pan prawo żądać dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania i wniesienia sprzeciw, jeśli podstawą przetwarzania jest lit. f RODO.
7. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie, ul. Stawki 2, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych narusza przepisy RODO.
8. Podanie danych ma charakter dobrowolny, jednak konsekwencją nie podania danych będzie brak możliwości skontaktowania się z Państwem celem odpowiedzi na Państwa wiadomość.
REGULAMIN ZAMÓWIEŃ
- Zamówienia składamy za pomocą email kontakt@sweetbaker.pl lub bakerlublin@gmail.com lub telefonicznie/SMS 690876846 lub FB lub Stronę internetową. Warunkiem zamówienia jest wypełnienie podanego przez nas formularza.
- Potwierdzenie zamówienia przez obie strony jest jednoznaczne ze złożeniem zamówienia i zobowiązaniem do zapłaty zaliczki.
- Tylko zamówienia zaliczkowane są realizowane
- Dopuszczamy możliwość anulowania lub zmiany zamówienia w wyjątkowych przypadkach, ale nie mniej niż 48h przed datą realizacji zamówienia
- Zamówienia należy składać możliwie z tygodniowym wyprzedzeniem ( nie dotyczy terminów w sezonie ślubnym lub komunijnym, gdy zamówienia należy składać dużo wcześniej) Z uwagi na dbałość o jak najwyższą jakość ciast i tortów przyjmujemy limitowaną ilość zleceń
- Przesłany przez klienta zdjęcia traktujemy jako inspiracje i możliwe są niewielkie różnice ponieważ elementy dekoracyjne są wykonywane ręcznie. Niektóre elementy zawierają drewniane wykałaczki lub druciki. Kwiaty zabezpieczone są woskiem sojowo-pszczelim oraz wykałaczkami lub plastikowymi rurkami.
- Klient ma obowiązek poinformowania Sprzedawcy o istnieniu jakichkolwiek przeciwskazań zdrowotnych, w tym alergii. Sprzedawca nie ponosi odpowiedzialności za nie podanie przez Klienta informacji o przeciwwskazaniach zdrowotnych lub za podanie informacji nieprawdziwych lub niepełnych.
- Złożenie zamówienia jest równoznaczne z akceptacja regulaminu
SPECJALNE WYMAGANIA POKARMOWE
Na specjalne zamówienia możemy przygotować ciasta bez użycia mąki pszennej, bez jajek, bez produktów mlecznych, bez orzechów, Należy jednak pamiętać, że używamy tych składników na stałe w pracowni i nie możemy wykluczyć pojawiania się śladowych ich ilości we wszystkich wytwarzanych przez nas produktach. Dlatego też nie jesteśmy w stanie wykonać ciast dla osób chorych np. na celikię lub inne poważne alergie pokarmowe.
REKLAMACJE
- Z chwilą odebrania zamówienia na zamawiającego przechodzą korzyści i ciężary z nią związane oraz niebezpieczeństwo przypadkowej utraty lub uszkodzenia produktów. Po odebraniu zamówienia produkty należy przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze nie wyższej niż 4 stopni. Sugerowany czas do spożycia to 48 h od momentu odebrania zamówienia, chyba, że na karcie odbioru zaznaczono inaczej.
- Podczas odbioru towaru zamawiający powinien sprawdzić produkt, czy jest nieuszkodzony i zgodny z zamówieniem
- W przypadku stwierdzenia niezgodności zamawiający ma prawo złożyć reklamację lub porozumieć się w sprawie ewentualnego rabatu w ramach rekompensaty.
- W przypadku stwierdzenia niezgodności w późniejszym czasie, np. smaku zamawiający powinien niezwłocznie skontaktować się z pracownią i przedłożyć minimum połowę zamówienia. Po upływie 24h od momentu odbioru zamówienia reklamacja z tego tytułu nie zostanie przyjęta.
- Reklamacje zostaną rozpatrzone w przeciągu 3 dni od ich zgłoszenia